Mindenki a remek mannolt használja!

A férjem autószerelőként vezet blogot, azt szoktam olvasgatni szabadidőmben – szeretnék többet megtudni róla, úgy vélem, fontos az is, hogy az ember tájékozódjon a másik szakmájáról, azokról a dolgokról, amelyekkel szabadidejében foglalkozik. Ezt nagyon lényegesnek tartom, különben az emberek hogy élhetnének együtt, egymás mellett? Nincs az a szeretet, amely tartósan megmarad, hogyha ingoványos talajra építik, én pedig szerettem volna megóvni a közös szeretetünket Ivánnal. Szóval sok dolgot megtudtam a blogjáról, amit vezetett. Hogyan kell az autókat kezelni, milyen gumit vegyünk, hogy kell a gumikat normális körülmények között tartani, mik ezek a normális körülmények egyáltalán, egyre inkább kiokosodtam a kocsikból. Egy idő után már saját magamtól nézegettem az autók fajtáit, hogy megértsem, miért mutat néha rá egy-egy példányra, hogy nahát, ez az A7-es járgány, ennek igazán különleges a kipufogója. Vagy ó, ilyen színűt ebből az autóból még nem is láttam, biztos valami speciális kiadás, lehet az elnöké, apámnak a kertjében lévő virágágyásokon  kívül a különleges színű autók is kijárnak, optimus maximus nyugdíjtermelő (nagyon szerette apámat, kiskorában együtt homokoztak, és kicsit bántotta, hogy az előléptetése után már nem nagyon tartotta vele a kapcsolatot, de hát az ember ilyen, kap egy kis hatalmat, és rögtön megfeledkezik a régi barátokról. De mindegy is, ez a cikk nem a családi problémáimról kell, hogy szóljon, mint mondjuk az Örkényben játszott Hamletnek, zseniális egyébként, nézze meg, aki teheti, hanem az autókról, ezután a kitérő után vissza is térnék rögvest a mannol   roppant fontos témájához.)

Szóval a férjem blogján olvastam (nem, nem valami híres sztárról, akinek a nevét nem írhatom le) hogy az olajwebshop.hu oldalán kínálják a legkiválóbb minőségű mannol olajat. Először azt sem tudtam, az mire jó, lévén nem értek az autókhoz, de aztán lassan kiműveltem magam, ércnél maradóbb tudássá érett a fejemben a kocsis blogról tanult információhalmaz. Azt tanultam drága, szeretett férjemtől, hogy a mannol a legjobb dolog, amely az emberrel és autóval egyaránt történhet. Nem csak a motorkopást előzi meg és gátolja, hanem a hidegindítást is könnyebbé teszi, elősegíti, így csökkentve minden kárt a kedves autónk motorjában.

Iván sosem szólt bele abba, mit kezdjek az autómmal, hogyan kéne bánnom vele. Még az ablaktisztító folyadékot is magam választhattam, nem akart visszaélni a tudásával. Aztán persze folyton folyvást meglepődött, hogy az ő ízlésének és belátásának megfelelő, ahhoz igazodó termékeket választottam. Nyilván azért, mert követtem a blogját, de hát milyen legyen egy modern háziasszony, ha nem abszolút online és up-to-date minden lehetséges témában? Ha a férje autószerelő, akkor a mannol olajakból is fényesre csiszolt tudással kell rendelkeznie. Amikor megrendeltem az olajwebshop.hu oldaláról az egyik mannol terméket, a férjem, amikor kiszállították (rendkívül kedvező szállítási költséggel), eléggé meglepődött. Hát ezt is eltaláltad? Kérdezte tőlem megrendülve, megpuszilgatott és megölelt, mindenféle gyanakvás nélkül, nem is sejtve, hogy a blogja legfőbb és elsőszámú olvasója vagyok. Segített betölteni az autóba, én pedig a procedúra után útra kelhettem végre napi teendőim folytatására. Férjecském megpróbált visszatartani, a derekam fogta és a nyakamba csókolt, de összeráncolt szemöldökkel csak annyit mondtam, munkám kell elvégeznem, egy stílusos József Attila idézettel ütöttem el felhívását a közös ágy melegére. Remélem ebből a cikkből az is kiviláglik, mennyire intellektuális háziasszony vagyok, számos idézetet elrejtettem a mannolhoz szóló ódámban, még Horatiust is – remélem minden kedves olvasó (az a számos) érteni fogja a jelen szövegben fölbukkanó intertextuális gesztusok hermeneutikai értékét.

Mindenesetre kipróbálás után tapasztalhattam, elképesztő ez a mannol. Úgy döntöttem, még az apámnak is dobok róla egy e-mailt, mert neki a legjobb jár mindenből, ugyebár.