Hát igen, akinek sok pénze van, annak autóra és mennyezetfűtésre is telik

Rengeteg különböző ember fordul meg autós találkozókon. Vannak, akik azért mennek ilyen helyekre, hogy villoghassanak legújabb szerzeményeikkel, vagy éppen gondosan felújított oldtimereikkel. Másokat inkább a társaság és a barátkozás lehetőség vonz.

Mert valóban, sok érdekes emberrel lehet találkozni ezeken az eseményeken. A hangulat mindig vidám, mindenki nagyon kedves és segítőkész, és persze az oldott légkör is garantált. Tehát tökéletes terep ismerkedni és új barátokat gyűjteni. Bevallom, én is ezért járok az ilyen rendezvényekre elsősorban. Meg persze az autókért. De ami mégis, ami a leginkább motivál, az az, hogy minden alkalommal meg lehet tudni valami újat, lehet beszélgetni valami érdekesről.

A legutóbb is, sikerült beszélgetésbe elegyednek egy nagyon kedves és érdekes úriemberrel. Egy gyönyörű, nagy fehér teslája volt. Elmesélte, hogy milyen nehezen jutott hozzá ehhez az autóhoz, és milyen büszke rá. Ahogy szó szót követett, az is kiderült, hogy éppen most újít egy lakást, ahova majd költözni szeretne, mert közelebb van a munkahelyéhez és jobb környéken is van. Most éppen mennyezetfűtést szerelnek be nála.

Húú, jegyeztem meg, akkor elég jól mehet a dolga, hogyha teslára és mennyezetfűtésre is telik. Erre azt válaszolta, hogy ne higgyem, hogy a mennyezetfűtés olyan sokba kerül. Sokkal olcsóbb kiépíteni, mint más konvekciós rendszereket. És az üzemeltetése is jobban megéri. Hiszen nem kell csöveket kiépíteni, csak simán felrakják a fűtő szőnyeget a plafonra, és kész is. Meg persze karbantartásra és ellenőrzésre sem kell költeni, hiszen a modern fűtő szőnyegek amorf fémötvözetből készülnek, aminek kifejezetten jó a kopásállósága, és így hosszú időn át strapabíróan működnek.

Teljesen elájultam ettől az infótól. Nem hittem volna, hogy tényleg olcsóbb a mennyezetfűtés mint más rendszerek. Tovább kérdezgettem, hogy de mi értelme van a mennyezetet fűteni? Hiszen a meleg levegő felfele száll. Mindenki ezt hiszi-válaszolta, de a dolog nem pont így működik. Ugyanis a mennyezetfűtés nem a levegőt fűti fel, mint a hagyományos fűtőtestek, hanem sugárzó hővel működik. Tehát közvetlenül melegíti fel a szobában lévő tárgyakat és embereket. Ha belegondolunk, így működik a Nap is, és ezért van melegebb a fényben mint árnyékban. Ez azért is jó, mert így kevesebb hő veszik el a levegővel együtt, hiszen a falak megtartják a meleget.

A mennyezetfűtés komfortosabb is, mert egyenletesen oszlatja el a hőt a szobában. Nincs egy forró fűtőtest, ami mellett elviselhetetlenül melegnek kell lennie ahhoz, hogy a szoba többi részében kellemes legyen az idő. A fűtőszálak alacsony üzemeltetési hőmérsékleten működnek, amitől még sokkal biztonságosabb is lesz az egész. És, ami a legjobb, alacsonyabb hőfokon is el lehet vele érni ugyanazt a hőérzetet. Így még spórolni is lehet azzal, hogy nem kell annyira felcsavarni a termosztátot.

Nagyon érdekesnek találtam ezt a rengeteg információt. Hiszen bármikor jól jöhet az itt megszerzett tudás. Megkértem az embert, hogy mutasson egy weboldalt, ahol részletesebben is utánaolvashatok a dolognak. Ezt az oldalt ajánlotta: https://elektromospadlofutes.info/rendszer/mennyezetfutes

Itt rengeteg minden megtalálható erről a fűtési formáról. Árajánlatot is lehet kérni, ha komolyan gondoljuk, hogy egy minden szempontból jobb fűtési módszerre szeretnénk váltani. Máris megért elmenni erre az autós találkozóra. Elértem a célom, hogy megint megismerjek új embereket, és új kapcsolatokat építhessek. És persze az autókat is megcsodáltam.