Csapatépítő tréning – végre nem a volán mögött

Minden évben tartunk csapatépítő tréninget a cégnél, és eddig minden alkalommal valami autós témájú volt – tavaly például gokartozni mentünk, és sokáig úgy állt a dolog, hogy idén quadozni fogunk, de szerencsére ezúttal másképp alakul majd a dolog.

csapatépítő programok

Nem kell félni, nem arról van szó, hogy meguntam volna a vezetést. Egészen egyszerűen az a helyzet, hogy szeretnék új dolgokat is kipróbálni – például a hajózást. És ha már az ember csapatépítő programok után kutat, akkor legyen benne valami újszerű és izgalmas, nem igaz? Na, pontosan ezért örültem neki, hogy a HR-es kolléga végül megtalálta a Balaton PRO weboldalát, és tervezett nekünk egy jó kis csapatépítő sétahajókázást a Balatonon.

Persze, amint megjött erről a hír, rögtön mindenki a gép elé ült, hogy megnézze magának ezt a bizonyos Balaton PRO-t, és a csapatépítő progamokat, amiket kínál. És ahogy azt várni lehetett, mindenkinek egyből más tetszett meg. “Miért nem megyünk inkább sárkányhajózni?” Miért nem jó nektek egy laza beltéri program?” Mi lenne, ha csak eveznénk meg fürödnénk a Balatonban?”. Ezért veszélyes dolog olyan céget választani, ami ennyiféle csapatépítő programot tud felajánlani.

Én egyébként már régebben ismertem ezt a céget, két éve nyáron tőlük béreltem vitorlást néhány barátommal. Ami akkor meglepett, hogy akár szobaként is kivehettük volna a hajót több éjszakára, és gyakorlatilag semmiben nem szenvedtünk volna benne hiányt. Amiről nem tudtam, hogy csapatépítéseket is vállalnak, így nem is jutottak eszembe, amikor ez a kérdés felmerült, de láthatóan a HR-es résen volt, és megtalálta őket.

Nekem teljesen jónak tűnt a szimpla vitorlázás: amúgy is jobb lenne, ha nem a rohanásról szólna az egész, hanem kicsit le tudnánk ülni, és beszélgetni egymással. Borkóstolással egybekötve határozottan emlékezetes napot tarthatnánk. De ekkor jött Zoli, aki soha nem bírja elviselni, hogy azt kell csinálnia, amit a többiek akarnak.

Ő felállt, és kijelentette, hogy quadozni akar. Az ötlet nem volt teljesen légből kapott, mert a Balaton PRO csapatépítő programjai között ez is szerepel. A baj csak az, hogy semmi kedvem nekem a szárazföldön négykerekűzni, amikor lehetőségem lenne a Balaton közepén ringatózni, egy pohár borral a kezemben. Hosszas vitába kezdtünk, mert szokásomhoz híven nem is fojtottam el magamban a véleményemet. Kijelentettem, hogy ha quadozni akar, akkor menjen egyedül, vagy legalábbis nélkülem, mert 3 év folyamatos versenyzés után szeretnék végre nyugis, mégis különleges csapatépítő programokon részt venni.

Az irodában többen is mellém álltak: a nagy többséget messze jobban lázba hozta a balatoni vitorlázás gondolata, mint azt elsőre hittem. Az, hogy én már jártam a Balaton PRO egyik hajóján, egy plusz megerősítés volt számukra abban a tekintetben, hogy nekik bizony erre a fajta csapatépítésre van szükségük. Meg is szavaztuk gyorsan a dolgot, az illetékes kolléga pedig már vette is a telefont, hogy foglaljon nekünk egy ilyen kötetlen vitorlázással egybekötött csapatépítő programot. Egy 10 fős hajóra még tökéletesen felférünk, és bár van olyan a csapatban, aki tud vitorlázni, mi mégis azt mondjuk, hogy jöjjön velünk egy tapasztalt hajóvezető, és inkább mindannyian pihenjünk a program során.

Amin sokan meglepődtek, hogy nem is olyan drága vitorlást bérelni, mint ők azt elsőre gondolták. Én is pont így voltam ezzel annak idején, amikor még nem találkoztam én se a Balaton PRO ajánlataival.

Zoli egyébként a végén természetesen szintén beadta a derekát, hiszen nem az volt a célja, hogy széthúzzon minket. Egyszerűen csak ő szeret kicsit mindig az árral szemben úszni, de amikor arról van szó, akkor hajlandó engedni a csoportnyomásnak. Most is így volt, és biztos vagyok benne, hogy neki sem lesz ellenére egy kis sétahajókázás a nyári melegben.

Őszintén szólva alig várom ezt a különleges csapatépítőt, mert ha valami, hát ez egészen biztosan el fog majd térni a korábbiaktól. Ezután is szívesen megyek majd bármilyen autózással kapcsolatos rendezvényre, és benne vagyok minden ehhez hasonló programban, de ezúttal jól fog esni a változatosság.