Autószerelés és telefonszerviz

Apukám nagyon szereti az autókat. Ért is hozzájuk, szívesen bütyköli őket fiatalkora óta. Nem ez a munkája, bár többször gondolt rá az élete folyamán, hogy vált az autószerelésre, végül mindig maradt az eredeti pályáján, gépészmérnökként dolgozott tovább.

Van egy kedvenc autóalkatrész-üzlete, az évek során barátság alakult ki közte és a tulajdonos között, aki egyben az eladó is, így apa sokat jár le a boltba csak úgy beszélgetni is.

A múltkor éppen da tartott, mikor elejtette a telefonját, és noha volt rajta védőtok, a készülék olyan szerencsétlenül érkezett a földre, hogy a védelem ellenére is sérült.

Azért volt különösen szerencsétlen az esemény, mert apu minden munkaügyét telefonon intézi, mivel egyéni vállalkozóként dolgozik. Neki elég nagy veszteség lehet, ha egy pár órára nem elérhető telefonon keresztül.

Kétségbeesve rontott be a barátjához, Ferihez a boltba. Kérdezte, hogy tud-e valami gyors megoldást. Feri azt mondta, hogy párszáz méterre az üzlettől van egy kínai mobiltelefon szerviz (http://telefonkijelzo.hu/xiaomi-kijelzo-javitas-csere-arak/). Feri azt mondta, hogy a szerviz elég nagy, szerinte biztosan javítanak Samsungot is, ami apának van. Ő is oda hordja a telefonját, neki egy Xiaomi készüléke van.

Apa rögtön át akart ugrani az üzletbe, de Feri figyelmeztette, hogy előtte vegye ki a SIM kártyáját és a memória kártyáját a telefonból, mert azt a szervizben amúgy is kivetetik az emberrel. Apának erről eszébe jutott, hogy akkor még a szerviz előtt beugrik gyorsan valahova, hogy vegyen valami béna kis cseretelefont. Ferinek erre is volt egy jobb megoldása; a bolt hátsó részéből elővette az egyik régi telefonját, és mondta apunak, hogy szívesen kölcsönadja neki, amíg javítják a készülékét.

Apa persze nagyon örült a dolognak. Nem is telefonált oda a kínai mobiltelefon szervizbe, hanem odasietett. Persze utólag megtudta, hogy telefonálni illik az érkezés előtt, de azt mondta, így is nagyon kedvesek voltak vele.

Estére már teljesen lenyugodott, közben kiderült, hogy nem isi keresték abban a maximum egy órában, amíg elérhetetlen volt.

kínai mobiltelefon szervízAzt mondta, hívják a szervizből, mikor elkészült a telefon.

Péntek estére aztán anyuval tip-top vacsorát készítettünk, három fogást, meg minden, mert apa áthívta Ferit, hogy kifejezze a háláját. Egész délután főztünk, de megérte, a családban mindenki szereti apu barátját, mert kellemes társaság és nagy mókamester.

A következő hét elején aztán elkészült a telefon, hívták apát, hogy mehet érte. Nagyon örült a dolognak, elment a készülékért, aztán visszafele beugrott Ferihez, és visszaadta neki a kölcsönkapott telefont. Feri mondta neki, hogy a kínai mobiltelefon szerviznek honlapja is van, érdemes azon tájékozódni legközelebb. Úgyhogy apu, mikor este hazaért, kért, hogy nézzük meg a honlapot.

Átnéztük az egész szolgáltatást, és kiderült, hogy az egész család javíttathatná ott a telefonját, mert mindegyik márkát szervizelik, ami nekünk van. Ez elég meglepő volt, mert a nővéremnek iPhonja van, apunak Samsungja, mint azt már tudjuk, nekem egy Sony Xperiám, anyunak pedig egy LG-je.

Meg is beszéltük apuval, hogy legközelebb, mi többiek, is oda fogjuk vinni a telefont, ha elromlik.

Anyu mondta, hogy neki van egy kis betörés a kijelzőjén, és már régóta gondolkodik azon, hogy megcsináltatja, de akkor lehet, hogy eljött az ideje.

Apa mondta, hogy szívesen elviszi neki a szervizbe, mert úgyis mindenképpen jár arrafelé, csak keressen egy cseretelefont, amit addig használ.

Szereztünk anyunak egy telefont, apa pedig, mint rutinos vásárló, ez alkalommal már telefonált, mielőtt meglátogatta volna a szervizt.

Most anyu várja, hogy elkészüljön az LG készüléke, szerintem nem lesz hosszú idő. Boldog, hogy olyan lesz a telefon, mint új korában. Már elég régi kis darab, de anya nagyon szereti, nem szívesen mondana le róla, amíg nem muszáj. Azt mondta, megszokta a kezelését, és a készülék maga is a szívéhez nőtt.

Remélem tényleg régi fényében fog tündökölni, mikor visszakapja a telefont.

Meg azt is, hogy nekem még egy jó darabig nem kell igénybe vennem e szolgáltatást, mert nem esik baja a telefonomnak.