Autós műhelybe jól jön a dexion salgó polc

Az én autós szenvedélyem

Imádom az autókat, különösen a régi típusú, ma már alig kapható példányokat. Már nagyapám is gyűjtő volt, a szenvedélyét apám is elörökölte. Ilyen felmenők mellett nehéz lett volna nem rákapni a régi kocsik iránti nosztalgikus vágyódásra. Az otthonunkat is úgy alakítottuk ki, hogy a házunk mellett két garázsunk is van. Az egyikben a családi autónk áll, hétköznapi használatra, míg a másikban az én gyönyörű régi Jaguárom. Hétvégente, ha időm engedi, képes vagyok akár egy teljes délutánt is a műhelyben tölteni. Bütykölgetem a motort, a régi váltókat, felújítom a karosszériát, dolgozom a fényezésen… Idővel egészen jó kis autószerelővé váltam, nagyapám és édesapám tanításának köszönhetően!

Az egyetlen szépséghibája az efféle hobbinak: lassan nem férek el a saját cuccaimtól. A javításokhoz, módosításokhoz egyre több eszközt, és egyre több szerszámot szereztem be. Csakhogy lassan már kifolyik a műhelyből a sok kacat, én pedig egy tapodtat sem fogok tudni megmozdulni. A szekrények tele, igaz, elég szerencsétlen a kiosztásuk… Ha jobban tudnám változtatni, sokkal több dolognak tudnék kisebb négyzetméteren is helyet találni, és ez nagyban javíthatna a jelenlegi helyzetemen.

A kollégák egy remek ötlettel siettek a segítségemre

Nemrég az irodában, a kollégák körében is szóba került a különleges hobbim. Én pedig elpanaszoltam a kollégáknak, hogy helyszűkében vagyok, és lassan alig férek el a saját garázsomban. Miközben hallgatták a panaszkodásom, az egyikük megszólalt: “Hallottál már a dexion salgóról? Szerintem ez lesz a megoldás a te nagy bajodra!” Először furcsán néztem rá: miről kellett volna hallanom? De ahogy tovább magyarázta a salgó polcrendszerek működését, egészen elkezdett érdekelni a dolog. A dexion salgó ugyanis olyan polcrendszer, aminek állítható a polctávolsága, és amely szabadon formálható bármely helyiség adottságaihoz. Ez kell nekem, gondoltam, és el is kezdtem keresgélni az interneten ebben a témában.

Leginkább a Rackinglog dexion salgói tetszettek meg, mert ezek csavarmentesek, így még könnyebb a testre szabásuk. Ráadásul árban is jóval a csavaros társaik alatt vannak! Az oldal tájékoztatása alapján ezeket a polcokat javasolják cégeknek, az állami szféra intézményeinek, de a hozzám hasonló magánszemélyeknek is. Tökéletes tárolási és raktározási lehetőséget nyújtanak otthon, a garázsban, esetleg a pincében vagy a kamrában is elhelyezhetők. A dexion salgó minőségi, horganyzott acélból készül, a polcok pedig kifejezetten jól terhelhetőek, megfelelő súly eloszlás mellett akár 450 kg-t is elbírnak!

Már csak a megrendelés hiányzik… de már nem sokáig!

Hazaérve gyorsan be is nyitottam a garázsba, és fejben elképzeltem, hogyan tudnám installálni az új polcrendszert a régi bútorok helyén. Úgy számoltam, a honlapon megjelölt standard méretek teljesen kielégítőek lesznek a részemre az áhított célra, ráadásul mindig van belőlük raktáron. Ettől függetlenül persze a honlapot böngészve megnyugodtam, hogy ha arra kerülne a sor, egyedi méretezés esetén egyedi árajánlatot is kérhetnék, nem számítanak fel érte külön költséget. A dexion salgó összeszerelési útmutató sem tűnik vészesnek, a polcok a csavarmentes kialakításnak köszönhetően könnyedén összeszerelhetőek és átalakíthatóak. Csak egy kalapács kell hozzá (meg persze egy munkavédelmi kesztyű a saját biztonságunk érdekében).

Részemről már csak egy nyitott kérdés maradt hátra: a minőség. Az alapanyag minősége jól hangzik, a horganyzott acélban megbízom, de mi a helyzet a tanúsítványokkal? Szerencsére ezen a téren sem kellett csalódnom a Rackinglog dexion salgóiban, ugyanis a termékek TÜV és ISO minősítéssel is rendelkeznek. A honlapon azt ígérik, a csavarmentes polcokat a megrendeléstől számítva akár 2-3 napon beül kiszállítják. Ezen felül garanciát vállalnak a kiszállított polcrendszerért. Nagyon hálás vagyok a kollégámnak, hogy felhívta erre a raktározási lehetőségre a figyelmemet. Úgy érzem, ezeket a polcokat nekem találták ki! A biztonság kedvéért alszom még egyet az ötletre, de úgy gondolom, a hétvégén megejtem a polcok megrendelését! Ti is velem tartotok?