Apróhirdetés, mint megélhetés

Autókból akkor is meg lehet élni, ha szét vannak szedve. Most már három éve csinálom, és mindig jól jövök ki belőle. Úgy szoktam, hogy kimegyek külföldre, főleg Németországba, ahol vásárolok összetört autókat. (Eleinte használt autókkal próbáltam kereskedni, de rájöttem, hogy ez sokkal egyszerűbb). Az összetört autókat pedig haza szállítom, ahol van egy garázsom raktárral, és oda lerakom őket. Aztán szétszerelem, annak rendje s módja szerint és elkezdem árulni az alkatrészeket a Nextapro oldalán.

Az egész ötlet onnan jött, amikor még a használt autókkal kereskedtem, hogy a feleségemmel felraktunk apróhirdetésként a babakocsinkat erre az oldalra, mivel már nem volt rá szükségünk. Neki egy ismerőse ajánlotta az oldalt, nekünk pedig azért tetszett meg, mert be lehetett állítani megyét és települést a termékekhez. Úgy éreztünk, hogy ez növeli az esélyét annak, hogy valaki megveszi a babakocsit. Hiszen, ha az ország másik feléből találnak rá, egy babakocsi biztosan nem ér annyit, hogy utazzanak érte ilyen sokat. De ha a szomszéd városból talál rá valaki, akkor ő nagyobb valószínűséggel megveszi. Szóval ez volt az egyik löket.

A másik ötlet pedig onnan származott, hogy amikor nem sokkal később haza vittem egy használt autót, a testvérem, akinek pont olyan autója van, megkért, hogy inkább adjam neki, hogy tudja használni alkatrésznek.

Ekkor kezdtem el alkatrészekkel üzletelni. Ez annyiban volt könnyebb, hogy már működésképtelen autókat is vásárolhattam, sokkal olcsóbb pénzért, mint a használt, de működő autók. Az alkatrészek egyenkénti eladásából pedig olyan összegeket szedtem össze, amivel bőven sikerült keresnem pénzt az apróhirdetéseknek köszönhetően. Azt vettem észre, hogy egy-egy ritkább alkatrész esetében még az is előfordult, ami a babakocsinál nem: az ország távoli részeiből is hajlandóak eljönni érte. Olyan is volt már, aki felajánlotta, hogy többet fizet, csak ne adjam el másnak amire szüksége van, amíg nyaralni megy. Amíg egy olyan országban élek, ahol nincs pénzük az embereknek teljesen új autókat vásárolni, ha a régi elromlott, simán meg fogok élni abból, hogy alkatrészeket árulok. Egyébként pedig nagyon sokat köszönhetek a Nextaprónak is ez ügyben, aki tökéletes platformot nyújt ehhez.