A fogászati kezelés, ami megmentett egy szülinapot

A párom, Ádám odavan a kocsikért. Legfőképp a régi autókért, szívesen megy veterán autó kiállításokra, ahova rendszerint én is el szoktam kísérni. Én nem vagyok olyan hatalmas autó fanatikus, mint ő, de ezek a régi járgányok engem is le tudnak ám nyűgözni. Történt egyszer, hogy épp a szülinapja napjára, abban az évben csütörtökre esett egy ilyen kiállítás és be lehetett fizetni a helyszínen tesztvezetésre is. Gondoltam meglepem egy ilyennel őt, úgyis ez volt az egyik régi álma.

Egyik délután azonban váratlan esemény történt, ami majdnem keresztülhúzta a veterán autós szülinapot. Ádámnak volt foglalva egy időpont pár nappal a születésnapja előtti napra a fogorvosához fogkő leszedésével kapcsolatban, de felhívta őt a doktor asszisztense és bejelentette, hogy sajnos át kell rakni a kezelés időpontját későbbre, mert az orvos hónapokra elutazik majd. Tippelhetünk, milyen időpontot kapott Ádám. Hát persze, hogy pont egy csütörtök délutánit. A férjem eléggé ragaszkodott a saját fogorvosához, akihez már évtizedek óta járt, ám a veterán autós kiállítást sem akarta kihagyni, így nehezen rávettem, hogy vállalkozott arra, hogy egy másik rendelőbe menjen.

fogkő

Elkezdtem böngészni az interneten, hátha találok egy olyan fogászatot, ahol tudják őt fogadni még csütörtök előtt. Így találtam rá a Kacsa utcai fogászati klinikára, akiknek a honlapján részletes leírást is kaptam arról, hogyan is zajlik náluk a fogkő leszedésének folyamata. Szerencsénk volt, mert mikor felhívtam őket, tájékoztattak, hogy épp az imént mondta le valaki a szerda délutáni időpontját egy közbejött dolog miatt. Azonnal le is csaptam rá és lefoglaltam Ádámnak az időpontot a fogköve eltávolítására.

Amikor eljött a kezelés napja, elkísértem én is őt a fogászatra. A klinikán kedvesen fogadtak minket, a szakszemélyzet is korrekt és közvetlen volt. Nagyon hamar lezajlott a kezelés, teljesen fájdalommentesen. Ádám a kocsiban meg is említette, hogy valószínűleg legközelebb is ide fog majd jönni, ha ilyen problémája akad. Másnap elmentünk a veterán autós kiállításra és a férjem megkapta tőlem az ajándékát is. Szerencsére én is csatlakozhattam hozzá, így mindketten felejthetetlen élményeket szerezhettünk a tesztvezetésnek köszönhetően. Ádám azonban nem csak ezzel lett gazdagabb a héten, hanem egy új fogorvossal is, aki precízen és megbízhatóan távolította el a fogkövét.